ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Запорожската АЕЦ е намалила продължителността на ППР през 2018 година

30.12.2018

Ремонтната кампания за 2018 г. в Запорожската АЕЦ  е извършена в съответствие с утвърдения график. Планирани са средни ремонти на блокове № 1, 2, 4 и основни ремонти на енергоблок № 5, продължават средните ремонти на блокове 3 и 6.

Общата продължителност на извършените ремонти е 484 дни, при план 496 дни.

Намаляването на продължителността на ремонтите през 2018 г. е 12 дни (или 2.4%), което прави възможно генерирането на допълнителни киловат-часове електроенергия при изпълнението на всички изисквания за безопасност, надеждност и ефективност.

При планирането и извършването на ремонтите на ЗАЕЦ непрекъснато се обръща внимание на техническите въпроси, насочени към оптимизиране на ремонтите.

През септември тази година в централата се проведе среща, посветена на регулаторните аспекти на проекта за оптимизиране на техническото обслужване и ремонткте на базата на риск-информирано управление на конфигурацията на АЕЦ.
Основната цел на проекта е възможността за кзвършване ремонти на важни за безопасността системи по време на работа на енергоблока на мощност.

Изпълнението на проекта ще доведе до намаляване на продължителността на планово предупредителните ремонти (ППР) и съответно до увеличаване на коефициента на използване на инсталираните мощности (КИИМ).
Очаква се намаляване на деградацията на оборудването поради намаляване на броя на превключванията.

Ремонтната кампания за 2019 година ще започне през март с извеждането на блока № 4 в планов среден ремонт.
Планирани са и основни ремонти на енергоблокове № 1, 2 и 3 и средни ремонти на енергоблокове 5 и 6.

Източник: http://www.energyland.info/analitic-show-181089?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари