ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Руско-Аржентинското споразумение за мирния атом влезе в сила

28.11.2018

Междуправителственото споразумение за сътрудничество между Русия и Аржентина в областта на използването на атомната енергия за мирни цели влезе в сила.

 

То бе подписано през юли 2014 г. по време на посещението на руския президент Владимир Путин в Аржентина.

Документът предвижда сътрудничество в направления като фундаментални и приложни изследвания в областта на мирния атом, проектиране, изграждане, експлоатация и извеждане от експлоатация на АЕЦ и изследователски реактори, инсталации за пречистване на вода, ядрен горивен цикъл за АЕЦ и изследователски реактори и др.

На 23 април 2015 година двете страни подписаха меморандум за разбирателство, който определя сътрудничество за изграждане на територията на Аржентина на Шести енергоблок на АЕЦ „Атуча“ с реактор по руски дизайн ВВЕР-1200.

Източник: https://ria.ru/atomtec/20181126/1533553881.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари