ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Росатом представи в Анкара премиерата на документалния филм „Дивите райски кътчета: Турция”, посветен на борбата срещу глобалното затопляне

24.11.2018

Предаването е представено от „Росатом“ и ще бъде излъчена по National Geographic тази зима.

Премиерата на новия документален филм „Дивите райски кътчета: Турция“, втори от поредицата, която привлича вниманието към промяната на климата, се състоя в Анкара.

 

Фокусиранo върху флората и фауната в единствени по рода си природни местообитания в Турция, предаването показва уникалния и крехък хабитат на влажните зони в провинция Карс, Кавказ и Средиземно море.

 

Представен от „Росатом“, филмът ще бъде излъчен по National Geographic този декември.

Руската атомна корпорация „Росатом“, която е световен лидер в производството на безопасна и чиста енергия, проявява дълбока загриженост заради опасностите, свързани с глобалната промяна на климата.

„Първо, искаме да насочим вниманието на международната общност към красотата на природата. На второ място, искаме да напомним, че околната среда може да стане жертва на разрушителните последици от човешката дейност. Нашият филм показва колко крехка е екосистемата, както и важността на участието на всеки от нас при спасяването на планетата“, заяви на събитието първият генерален директор на „Росатом“ Кирил Комаров.

Във видеосъобщение посланикът на проекта Фрида Пинто заяви: „Вярвам, че проектът е много важен по различни причини. Той е важен, защото ни показва красотата на естествения свят, скрит от човешкото око толкова много години. Важен е, защото „Дивите райски кътчета“ има шанса да привлече вниманието върху рисковете, пред които сме изправени, ако не обърнем внимание на промяната на климата“.

Продуцентът на сериите от Off The Fence Андрю Зикинг заяви: „Въпреки че този филм е част от кампанията „Дивите райски кътчета“, която привлича вниманието върху въпросите, свързани с промяната на климата, нашият филм показва не само разрушаването на местообитанията или вредата върху околната среда. Искахме да уловим и отбележим зашеметяващата дива природа на Турция, но и да покажем истинския контекст на това, което може да бъде изгубено. Искахме да разкажем историята на тези крехки екосистеми чрез едни от най-застрашените видове в Турция. Съкровени, лични моменти от техния жизнен цикъл – чифтосване, лов или само оцеляване“.

Сниман повече от 3 месеца, документалният филм, продукция на Off The Fence ще се завърти в телевизионния ефир в Турция, Африка и Европа.

 „Росатом“

Руската корпорация „Росатом“ е световен лидер в производството на безопасна и чиста енергия и се придържа към принципа за социалната отговорност и нуждата от запазване на природните ресурси. „Росатом“ обединява 350 компании и изследователски институти в областта на атомната индустрия. С повече от 70 години опит в ядрения сектор, „Росатом“ предлага интегрирани услуги за атомната индустрия от обогатяване на уран до строеж на АЕЦ по света, като дава приоритет на подобряването на качеството на продуктите чрез въвеждане на иновативни технологии и управление на околната среда. „Росатом“ активно осъществява проекти в областта на приложните изследвания и иновациите. Руските атомни технологии се използват за изграждането на 120 изследователски реактора по света.

За проекта „Дивите райски кътчета“

Основната цел на проекта е да привлече вниманието на международната общественост към промяната на климата и нуждата от глобален преход към чиста и безвъглеродна енергия. Заснемането и показването по National Geographic Channel на уникални документални филми за дивата природа със застрашени от изчезване животни и растения заради глобалната промяна на климата ще бъде кулминацията на проекта. Местата за заснемане са избрани, за да покажат необичайната красота на пейзажите и същевременно да подчертаят, че тези уникални места и техните обитатели, редки видове животни, птици, уникалната околна среда, горите, водите и растенията са застрашени от изчезване. Независимата продуцентска компания Off the Fence, създава документалните серии „Дивите райски кътчета“. Изпълнителни продуценти са Елън Уиндъмут и Алисън Бийн. Продуцент и директор е Андрю Зикинг.

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари