ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Индия – АЕЦ „Куданкуам” – Приключи ППР и презарядката на първи енергоблок

22.11.2018

Първи енергоблок на АЕЦ „Куданкулам“ в Индия, който бе спрян на 1 август за презареждане с гориво, възстанови производството на електроенергия на 17 ноември.

 

След като изработи около 7000 часа след второто си зареждане с гориво, енергоблокът бе планово спрян в началото на август. Извършена бе автоматизирана смяна на 33% от ядреното гориво в активната зона на реактора.

Подготвителни дейности по 5-ти и 6-ти енергоблок

По същото време, компанията, която бе избрана за провеждане на изкопните дейности, укрепване и изследване на почвата за изграждане на основните сгради и съоръжения на Пети и Шести енергоблок на АЕЦ „Куданкулам“, пристъпи към работа. Строителството на енергоблоковете ще струва 500 милиарда рупии (6,1 милиарда евро), а Русия, която е доставчик на технологията, ще предостави половината от финансирането за проекта като заем. Съответното споразумение бе подписано през 2017 г. Проектът се реализира от руската „Атомстройекспорт“.

Източник: Източник: www.thehindu.com

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари