ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


NNWI – Отказът от изграждане на нови АЕЦ във Великобритания ще увеличи емисиите на CO2

05.10.2018

Отказът на Великобритания от строителството на нови АЕЦ може да доведе до ръст на въглеродните емисии в атмосферата и увеличаване на цените на електроенергията.
Това смятат от Института
New Nuclear Watch.

 

Оттам определят като безразсъдство достигането на енергийно бъдеще само на основата на възобновяемите енергийни източници и централи на газ, без използване на нови АЕЦ.

Изключването на енергия енергия ще доведе до допълнително изхвърляне на милиони тонове въглероден двуокис в атмосферата, което ще попречи на страната да достигне климатичните си цели, се казва в доклад на New Nuclear Watch Institute.

Твърденията в доклада влизат в задочна полемика с предложенията на съветници по правителствена инфраструктура, които призоваха министрите да охладят амбициите си за шест нови атомни проекта и вместо това да направят приоритет възобновяемите енергийни източници. Комисията по национална инфраструктура предложи на властите да подкрепят изграждането на само още една АЕЦ освен изграждането на два енергоблока на АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“.

Източник: http://www.theguardian.com

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Руското гориво РЕМИКС (REMIX). Въпроси и отговори.

В началото на юни руската корпорация „Росатом“ съобщи (http://atominfo.bg/?p=101779 ) за успешното завършване на първия 18-месечен цикъл за шест горивни касети с гориво REMIX...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари