ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


РАСУ и Framatome подписаха меморандум за взаимно разбиране

29.05.2018

На 25 май в Санкт Петербург АО „Русатом – Автоматизирани системи за управление“, част от „Росатом“, и френската компания Framatome подписаха Меморандум за разбирателство.

 

 

 

Той официализира намерението на страните за качествено изменение на формата на тяхното взаимодействие, разширяване на направленията и сферите на сътрудничество в областта на доставките на автоматизираните системи за управление на технологичните процеси (АСУ ТП) и създаване на взаимноизгоден бизнес.
Документът фиксира рамковите договорености за участието на РАСУ и Framatome при реализиране на проекти за строителството на АЕЦ с реактори ВВЕР и ERP на глобалните пазари, в проекти за обслужване и модернизация на АЕЦ, обучение на персонал, развитие на ядрена инфраструктура.

Според плановете за сътрудничество, в близко време страните ще разгледат възможността за интегрирането на разработваните от Framatome автоматизирани системи за управление на технологичните процеси в чуждестранните проекти за АЕЦ на „Росатом“ с възможност за локализиране на производството на компонентите и системите в предприятията на „Росатом“.

От руска страна документът бе подписан от генералния директор на АО „РАСУ“ Андрей Бутко, а от френска – от старши изпълнителния вицепрезидент по регионалните продажби на АСУ ТП Фредерик Лельовр.

Подробности на: http://www.rosatom.ru/journalist/news/ao-rasu-i-framatome-frantsiya-podpisali-memorandum-o-vzaimoponimanii/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари