ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Узбекистан – Възможно е изграждането на първата АЕЦ да се финансира от Руския експортен център

02.05.2018

Руският експортен център обсъжда с правителството на Узбекистан възможността за отделяне на средства за финансирането на строителството на АЕЦ.

 

Това съобщи кореспондент на Sputnik, цитирайки президента на представителството на Руския експортен център в Узбекистан Дмитрий Прохоренко.

„Този въпрос се обсъжда. Нашата задача е да подкрепяме износа на товари и услуги и в частност – високотехнологичния експорт. Това е един от приоритетите, които ни е поставило правителството.
Ние, естествено, ще разгледаме възможността чрез нас да се финансира строителството на АЕЦ като достатъчно интересен и приоритетен проект“, заяви Прохоренко в кулоарите на изложението Expo-Russia Uzbekistan 2018.

Русия предлага в Узбекистан да се построи атомна електроцентрала с два енергоблока от поколение „3 плюс“ с ВВЕР-1200.

Проектът за изграждане на подобна АЕЦ, която „Росатом“ строи в Бангладеш, се оценява на приблизително 13 милиарда долара, от които 11,3 милиарда са предоставени от Русия като държавен експортен кредит.

Миналата година между правителствата на Узбекистан и Русия бе сключено споразумение за сътрудничество в областта на използването на атомната енергия за мирни цели.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2018/04/27/85393

Б.Р. – АО „Руски експортен център“ (REC) е държавна институция, която подкрепя несуровинния износ, като предоставя на руските износители широк спектър от финансови и нефинансови мерки за подкрепа.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари