ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


General Electric обяви старта на тестването в своите съоръжения в Blyth, Англия, най-голямата вятърна турбина в света – Haliade-X.

29.04.2018

Отделът за възобновяеми енергийни източници на General Electric подписа петгодишен договор с водещия технологичен иновационен изследователски център (OREC), финансиран от британското правителство и специализиран в разработването на възобновяема енергия на шелфа, за да започне тестването на 12 мегаватовата турбина.

„Това е важно споразумение, защото ще ни позволи бързо да докажем ефективността на Haliade-X, поставяйки я под контролирани и екстремни условия“, каза Джон Лавел, президент и главен изпълнителен директор на GE Offshore Wind.

 

 

Обединеното кралство планира бързо да разработи офшорни енергийни мощности, планирайки да достигнат до 30 GW до 2030 година – стойност, която е пет пъти по-висока от сегашните мощности.

Британският министър на енергетиката Клеър Пери (Claire Perry) нарече споразумението между GE и OREC „ясен пример за усъвършенстваните изследователски и тестови съоръжения на страната“.

Предишният притежател на титлата на най-голямата вятърна турбина в света също е във Великобритания. Турбините MHI Vestas, с мощност от 9 MW, генерират енергия във вятърния парк Vattenfall край бреговете на Абърдийн, Шотландия.

Източник: http://facepla.net/the-news/5847-самая-крупная-ветряная-турбина.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+FacePlanet+%28Хорошие+новости+экологии+от+FacePla.net%29

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари