ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Замърсен с цезий шаран е уловен на 180 км от Фукушима

30.04.2012

Властите на префектура Чиба, съобщиха, че в река Тон, на 180 км от авариралата атомна електроцентрала “Фукушима-1”, рибари са уловили златен шаран, заразени с цезий с концентрации от 110 Bq/kg.

В тази връзка властите са отправили към населението на 10 населени места по поречието на реката, както и към шестте риболовни кооперации, спешна молба да не се използва каквато и да е риба от реката Тон за храна. От своя страна, администрацията на префектурата е обещала да се извърши радиологично изследване на цялата уловена риба от реката.

Това не е първият случай на улов на радиоактивна риба в областта на реката  Тон. През февруари 2012 г. риба и ракообразни, уловени в едно от езерата, също са били изтеглени от продажба, поради високото съдържание на цезий.

Източник: Enformable

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари