ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Макрон – Обсъждането на въпроса за нови ядрени мощности не е забранено

25.02.2018

 Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че не изключва строителството на нови атомни енергоблокове в страната за замяна на тези, които EDF ще закрие във връзка с приключването на срока им на експлоатация.

„Няма забрана за разглеждане на този въпрос“, заяви Макрон. Той отбеляза, че и както преди се стреми да съкрати изхвърлянето на въглеродни емисии в атмосферата и да изпълни обещанието си по закриване на въглищните електроцентрали, но не каза какво възнамерява да предприеме по въпроса за намаляване на дела на ядрената енергия във френското енергийно производство.

Макрон добави, че френският ядрен регулатор ASN ще определи в кой от старите енергоблокове могат да възникнат проблеми с безопасността и добави, че закриването на АЕЦ ще зависи от това доколко успешно ще бъдат увеличени мощностите от възобновяемите източници на енергия.

Източник: http://www.reuters.com

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари