ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ “Белене”- подписка за референдум

27.04.2012

Вчера беше учреден Инициативен комитет за организиране на подписката. За негов председател беше избран проф. Стефан Воденичаров.
Инициативният комитет се състои от 15 души, сред които политици, експерти и учени.

В него влизат председателят на БСП Сергей Станишев, депутатите Румен Овчаров и Янаки Стоилов, кметът на община Белене Петър Дулев, двама бивши директори на АЕЦ „Козлодуй“ – Иван Генов и Йордан Костадинов, акад. Петър Кендеров и Димитър Бучков.

Въпросът, който се предлага да бъде поставен на референдума, е „Да се развива ли атомната енергетика в България чрез изграждане на ядрена централа на площадката в Белене?“.

„Разполагаме само с три месеца да ангажираме с подписката 500 хиляди граждани, за да можем да задължим Народното събрание да свика референдум“, обясни Янаки Стоилов.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари