ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Турция – АЕЦ “Аккую” – През 2018 година ще бъде завършен проектът на АСУТП

01.02.2018

Планира се тази година да бъде разработен техническият проект на Автоматизираната система за управление на технологичния процес (АСУ ТП) за турската АЕЦ „Аккую“, която се строи с участието на Русия.

 

Проектната компания „Аккую Нуклеар“ е поръчала на турския филиал на АО „Атомстройекспорт“ (генерален изпълнител на изграждането на централата) разработването на техническото задание на проекта за АСУ ТП на АЕЦ „Аккую“.
Планира се дейностите да бъдат завършени през есента на 2018 г.

АЕЦ „Аккую“ е първият в света проект на АЕЦ, който се реализира по модела BOO (build-own-operate) – строй-владей-експлоатирай.
В съответствие с този модел Русия ще построи централата, ще я притежава и експлоатира.
Проектът е за четири енергоблока с руски реактори ВВЕР-1200 от поколение „3 плюс“. Стойността му е около 20 милиарда долара.

Турция планира да пусне Първи енергоблок през 2023 г., когато се отбелязва 100-годишнината от създаването на Република Турция.

Подробности на: https://ria.ru/atomtec/20180126/1513408345.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари