ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


На строящата се Ленинградска АЕЦ бяха направени комплексни изпитания на дизел-генераторните установки

18.09.2017

 Дизел-генераторните установки (ДГУ) бяха доставени от «Турбинные технологии ААЭМ» Turbine Technologies AAEM (съвместно предприятие на АО «Атомэнергомаш» и General Electric).
При изграждането на Ленинградската АЕЦ бяха проведени успешни комплексни изпитания на системите за захранване за собствени нужди в режим на пълното им обезточване.

В условията на загуба на електроенергия за собствени нужди, автоматичната защита на реактора сработи по проекта, всички четири дизелови генератори за аварийно захранване стартираха автоматично и осигуриха поетапното свързване на системите за безопасност на блока.

Не са регистрирани повреди в работата на електрическото оборудване по време на прехода от работните източници към аварийното захранване. Не бяха констатирани и неизправности при експлоатацията на технологичното оборудване по време на прехода от аварийни източници към работните източници на електроенергия.
Общо пет такива агрегата са монтирани на блока – четири за аварийно захранване на блока и един за общите нуждите на централата – с мощност от по 6,3 MW.
Тяхното изпълнение отговаря на най-високите изисквания за надеждност, достъпност, скорост и е ключът към безопасната експлоатация на атомната електроцентрала.

ООО «ААЭМ» в сътрудничество с други предприятия на АО «Атомэнергомаш» отговаря за пълния обхват на работата по проектиране, контрол на производството, осигуряване на качеството, доставка на ДГУ, а също така осигурява шефмонтаж и шефналадка.

Източник: http://www.aem-group.ru/mediacenter/news/oborudovanie-predpriyatij-ao-%C2%ABatomenergomash%C2%BB-obespechit-bezopasnost-leningradskoj-aes-2.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари