ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Българските партньори високо оцениха безопасността и качеството на производството на Ангарския електролизен химкомбинат

28.08.2017

Топ мениджърите на българската атомна електроцентрала „Козлодуй“, чието ядрено гориво се доставя от ТВЭЛ, бяха на на работно посещение в Ангарския електролизен химкомбинат (част от горивната компания на Росатом ТВЭЛ)

 

Директорът по развитие и модернизация на АЕЦ Найден Найденов и главният инженер на централата Янчо Янков се запознаха с технологията на процеса на обогатяване на уран за използване в енергийните ядрени реактори.

“За първи път посещаваме предприятието за обогатяване уран на горивната Компания на Росатом «ТВЭЛ». За нас това е важно събитие, тъй като получаваме гориво за атомната ни електроцентрала от Русия.
В АЭХК видяхме един от етапите на производството на ядрено гориво. Комбинатът в Ангарск е впечатляващ, това е високотехнологично предприятие с високо ниво на безопасност“, подчерта Янчо Янков.

 

В рамките на посещението се проведе работно съвещание с ръководителите на АЭХК, представители на АО «ТВЭЛ» и АО «Техснабэкспорт».

Според ТВЭЛ, такива посещения от делегации на чуждестранни партньори в предприятията на руската ядрена промишленост и горивната компания на Росатом ТВЭЛ са важен аспект на международното сътрудничество в областта на ядрената енергетика.
Те демонстрират желанието на Държавната корпорация Росатом да провежда постоянен конструктивен диалог с партньорите и заинтересованите страни и свидетелстват за ориентирането на клиента върху практическия резултат.

Източник: http://www.tvel.ru/wps/wcm/connect/tvel/tvelsite/presscentre/news/6d94c100425eb574b8d2bbb2cb3f9f43

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари