ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ “Козлодуй” – седми блок – търси се инвеститор

12.04.2012

След решението на кабинета за предприемане на действия, необходими за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй”, вицепремиерът Симеон Дянков коментира, че с днешното решение се отваря процедурата за търсене на инвеститор за седми блок.

Държавата няма да дава заеми и гаранции за проекта. Той ще се изгради на пазарен принцип, поясни Дянков. Според него най-добре ще бъде да се създаде проектна компания.

От Министерството на финансите настояхме и има текст, в който се казва, че новият проект за седми блок на АЕЦ „Козлодуй” ще се прави по пазарен принцип – държавата няма да дава нито гаранция, нито ще взема държавни заеми от бюджета, каза той.

По думите му отсега правителството иска да е ясно, че върху данъците на гражданите няма да има тежести от евентуален такъв проект.

Сметките, които българската и руската страна взаимно си дължат за АЕЦ „Белене“, защото и руснаците дължат нещо на българската компания, все още се изчистват, това предстои и не беше част от решението, каза още Дянков.

Източник: http://www.mediapool.bg/кабинетът-започва-да-търси-инвеститор-за-строежа-на-седми-блок-в-аец-козлодуй-news191764.html

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари