ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МС ДАДЕ СЪГЛАСИЕ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВА ЯДРЕНА МОЩНОСТ В АЕЦ „КОЗЛОДУЙ”

12.04.2012

11 Април 2012

На днешното правителствено заседание Министерският съвет даде принципно съгласие по чл. 45, ал. 1 от ЗБИЯЕ за предприемане на действия, необходими за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй”.

 

На министъра на икономиката, енергетиката и туризма се възлага да извърши необходимите действия по чл. 45, ал. 2 и внесе в Министерския съвет доклад за вземане на решение по същество за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“, както и да представи доклад относно правно-организационната форма за осъществяване на проекта.

Изграждането на новата ядрена мощност ще се реализира след получаване на лицензии и разрешения съгласно националното законодателство и правото на Европейския съюз.

Източник: http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0228&n=3488&g=

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари