ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Излизането от проекта за изграждане на 2 блока с AP-1000 на АЕЦ “VC Summer” струва на Toshiba 2,2 милиарда долара.

02.08.2017

„Тошиба“ се съгласи да плати 2,168 милиарда долара за излизане от проекта за двата недовършени ядрени реактора в Южна Каролина, които се изграждат от дъщерната й компания „Уестингхаус“.

 

 

SCANA Corp и партньорът й – държавното предприятие Santee Cooper заявиха, че „Тошиба“ ще направи плащанията от октомври тази година до септември 2022 година.

„Уестингхаус“ подаде заявление за банкрут през март 2017 година заради преразходите около АЕЦ „ VC Summer “ в Южна Каролина и подобния недовършен проект за АЕЦ „ Vgotle “ в щата Джорджия. Проектите сериозно изостават с години от графика.

„Тошиба“ постигна подобно споразумение на стойност 3,7 милиарда долара през юни с компаниите, водени от Southern Co, за проекта за дострояване на два енергоблока на АЕЦ „Вогтъл“.

В края на юли собствениците на АЕЦ „Ви Си Съмър“ заявиха, че се очаква стойността за завършване на проекта съществено да надхвърли оценките на „Уестингхаус“ и размера на сумите, които ще плати „Тошиба“.
Те се надяват скоро да решат дали ще продължат реализирането на проекта в пълен обем, дали ще го променят или напълно ще се откажат от завършване на строителството.

Подробности на: http://www.reuters.com/article/us-toshiba-accounting-westinghouse-scana-idUSKBN1AC3DN

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари