ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


БНТ – денят започва – Александър Николов – телефонно интервю

11.04.2012

…АЕЦ “Козлодуй” има работоспособна и рехабилитирана инфраструктура за връзка с енергийната система. Разполагаме с осем транзитни електропроводни линии на 400 kV напрежение, което на практика означава, че няма да се строи допълнителна инфраструктура.

Няма как себестойността да е по-висока от “Белене”.

-         Страната ни ще остане ли лидер в износа на електроенергия в региона, след като няма да строим АЕЦ “Белене”?

Ами, при всички случаи страната ни ще остане, ще остане лидер в региона и това трябва да е една от основните цели на всичките енергийни дружества в страната.

А в Козлодуй в момента работят два блока, пети и шести блок, които са…

Скоро предстои, до края на месеца може би, сключване на договора с руски и френски компании, за да се направи оценка на остатъчния ресурс и продължаване на срока на служба на пети и шести блок. Нашите намерения са, пети и шести блок да работят около 20 години след изтичането на проектния им срок.

А изграждането и пускането на новата ядрена мощност ще увеличи електропроизводството от АЕЦ “Козлодуй” и лично се надявам, че действително ще останем за дълго време лидер в региона по електропроизводство и експорт на електроенергия.  

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари