ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Министрите на енергетиката на Турция и Египет ще пристигнат в Москва за форума „Атомэкспо-2017″

31.05.2017

Министрите на енергетиката на Турция и Египет Берат Албайрак и Мохамед Шакер ще участват в пленарната сесия на предстоящия през юни международен форум по ядрена енергия „Атомекспо 2017“ в Москва.

 

Форумът „Атомекспо“, който ежегодно се провежда от руската държавна корпорация „Росатом“, е най-голямата изложбена и делова платформа, по време на която се обсъжда съвременното състояние на ядрената индустрия и се формират тенденциите за бъдещото й развитие.

Форумът ще се проведе от 19 до 21 юни 2017 г. в Москва в Гостиный двор.
Тази година главната тема на събитието е „Ядрените технологии – безопасност, екология, стабилност“.

Основно събитие на предстоящия форум ще стане пленарната сесия: „Атомът – основа на безвъглеродната енергетика на бъдещето“. Планирани са изявления на генералния директор на „Росатом“ Алексей Лихачов, генералния директор на Агенцията по ядрена енергия на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Уилям Магууд, генералния директор на Световната ядрена асоциация Агнета Ризинг и др.

През 2016 г. „Атомекспо“ бе посетен от повече от 5000 души от 55 държави, което е рекорд за форума. Икономическият потенциал на споразуменията и меморандумите, подписани в рамките на „Атомекспо 2016“, се оценява на 10 милиарда долара.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2017/05/29/76251

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари