ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


“Росатом” оптимизира стойността и сроковете за изпълнение на АЕЦ “Ханхикиви”

14.04.2017

 АО „Русатом Енерго Интернешънъл“ (преди „Русатом Оверсиз“) обяви две искания за предоставяне на предложения за оказване на консултантски услуги за оптимизиране на стойността и сроковете за реализиране на проекта за АЕЦ „Ханхикиви“ във Финландия.
Стойността на договорите, сроковете за изпълнение и други подробности не се съобщават, тъй като информацията е търговска тайна. Заявки се подават до 19 април.

През януари 2015 г. руското правителство одобри отделянето от Фонда за национално благосъстояние еквивалента на 2,4 милиарда евро (но не повече от 150 милиарда рубли) за „Росатом“ за строителството на АЕЦ „Ханхикиви“.

В края на декември 2013 г. „Русатом Енерго Интернешънъл“ и Fennovoima подписаха договор за строителството на АЕЦ „Ханхикиви“ 1. Заедно с това бе сключен и 10-годишен договор на стойност 450 млн. евро за доставка на гориво за бъдещата централа от горивната компания на „Росатом“ – ТВЕЛ.

Планира се строителството на АЕЦ „Ханхикиви“ да започне през 2018 г.

Източник: http://www.atomic-energy.ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари