ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Председателят на Toshiba е готов да подаде оставка заради загубите на Westinghouse: Nikkei

30.01.2017

Компанията Toshiba е в сложна ситуация

В близко време тя ще трябва да признае огромните загуби, станали в резултат на действията на компанията Westinghouse Electric, на която стана собственик през 2006 година.
Стана ясно, че ръководството на Westinghouse е допуснало съществен преразход на средства, свързани в неотдавнашната покупка на американското предприятие, строящо ядрени електроцентрали (http://atominfo.bg/?p=53565 ).

Както знаете (http://atominfo.bg/?p=53679 ) съветът на директорите одобри план за отделяне производството на интегрални схеми в самостоятелно предприятие с възможност за последващата продажба на част от него.
Тази стъпка е призвана да компенсира, макар и частично, неудачната дейност на Westinghouse.

 

Ръководството поема отговорността

Председателят на съвета на директорите на Toshiba Шигенори Шига (Shigenori Shiga), който по-рано възглавяваше съвета на директорите на Westinghouse, съобщи, че е готов да подаде оставка.
По този начин поема отговорността за загубите, които скоро ще бъдат обявени.

Истината за Westinghouse

Когато Шига беше председател на борда на директорите на Westinghouse, компанията трупаше загуби – 930 милиона долара през 2012 финансова година и 390 милиона долара 2013 финансова година, но Toshiba, нарушавайки закона, е скрила тази информация.
Очаква се, че решението относно Шига ще бъде взето преди публикуването на отчета, насрочено за 14 февруари.
Очаква се, добре познатият на българската ядрена общност бивш ръководител на Westinghouse Дани Родерик (Danny Roderick) също да напусне поста си в Toshiba.

 

Ядрената енергетика вече не е приоритет за Toshiba

Генералният директор на Toshiba Сатоши Цунакава (Satoshi Tsunakawa) преди време заяви, че ядрената енергетика повече не представлява важно направление в дейността на компанията.

Подробности на: http://www.reuters.com/article/us-toshiba-chairman-idUSKBN15B1YF

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари