ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Австрия – Канцлерът обяви, че страната започва “екологична революция” в енергетиката

14.01.2017

Федералният канцлер на Австрия Кристиан Керн заяви, че си поставя за цел да превърне централноевропейската страна в образцова “зелена” държава.

 

В програмната си реч в сряда, 11 януари, Керн заяви за намеренията си да постигне “революционно преустройство на енергийните системи”, предаде Deutsche Welle позовавайки се на dpa.

Планът на Керн предвижда, в частност, привличане при благоприятни рамкови условия около 40 милиарда евро частни инвестиции, които трябва да отидат в “зелената” енергетика – вятърни, водни и слънчеви електроцентрали, обновяване на мрежата и развитие на енергоспестяването.
Керн призна, че досегашната държавна политика в това отношение сее оказала неефективна. Според думите му – правителството е предпочитало не най-добрите иновации, а тази, които са имали най-добрите лобисти.

Ръководителят на австрийското правителство, мандатът на което завършва през 2018 година, също анонсира създаването на няколко стотици хиляди нови работни места до 2020 година. От тях около 40 хиляди – благодарение на “озеленяването” на икономиката.

В своя план Керн обещава да предоставя работа на мигрантите от източноевропейските държави, членове на ЕС – само тогава, когато за свободното работно място не се е явил кандидат от австрийски произход.

Източник: http://ecology.unian.net/alternativeenergy/1719906-kantsler-avstrii-reshil-nachat-v-strane-ekologicheskuyu-revolyutsiyu-v-energetike.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари