ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ленинградска АЕЦ-2 – Горещите изпитания (обкатка) на реакторната установка на първи блок ще се извършат през март 2017 година

07.01.2017

Горещите изпитания (проверката на работата на реактора с имитатори на ядреното гориво) на строящия се Първи енергоблок на Ленинградската АЕЦ-2 ще се проведат през март 2017 година.

 

 Това съобщи директорът на централата Владимир Перегуда.
„Тази година извършваме подготовка за горещите изпитания, които планираме през март 2017 година“, заяви той и добави, че въвеждането на енергоблока в експлоатация е предвидено за май 2018 година.

Зареждането на свежо ядрено гориво в активната зона на реактора е планирано за май-юни 2017 година.
Сега в Първи енергоблок са завършени основните строителни дейности. В реактора са поставени имитатори на топлоотделящи сборки.

 

Директорът на Ленинградската АЕЦ също отбеляза, че се планира тя да изпълни годишния си план по изработване на електроенергия в обем от 28,1 милиарда киловатчаса на 28 декември 2016 година.

Ленинградската АЕЦ-2 ще замести действащата Ленинградска АЕЦ, чиито Първи енергоблок се планира окончателно да бъде спрян през ноември 2018 година.

Ленинградската АЕЦ-2 ще има четири енергоблока с реактори ВВЕР-1200.
Тя се строи на площадката на Ленинградската АЕЦ.

Източник: http://www.interfax.ru
Подробности за зареждането на имитаторите на топлоотделящите сборки (горивни касети): http://www.titan2.ru/news/novosti-proektov/1165-zagruzka-imitatorov

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари