ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Участниците във Форума «Атомекс-2016» ще обсъдят най-перспективните проекти за изграждане на АЕЦ по руски дизайн

14.10.2016

На 20-ти октомври в рамките на VIII международен форум на доставчиците за ядрения отрасъл «АТОМЕКС-2016» ще се състои кръгла маса “Перспективни проекти за изграждане на обекти от ядрената енергетика в Русия и в чужбина”.
Организатор ще бъде групата компании АСЭ – водещата инженерингова компания на Държавната корпорация (ДК) «Росатом», изграждаща АЕЦ, както в Русия, така и в чужбина.

Модератор на кръглата маса ще бъде Сергей Стрельцов, директор по управление на качеството – ръководител на Московското представителство на ОА «НИАЭП».

В заседанието на секцията ще участват представители на RAOS Project, Fennovoima, Департамента за международен бизнес на ДК «Росатом», АО «Атомэнергомаш», компаниите Skoda JS и «Титан – 2».

Най-голямо внимание ще бъде отделено на въпросите, свързани със съоръжаването на АЕЦ в РФ и в чужбина, участието на руските и чуждестранните доставчици в международните проекти на ДК “Росатом”, опитът при комплексните доставки на услуги и оборудване за съоръжаване на АЕЦ.

Също, в рамките на заседанието, ще бъдат представени такива доклади, като “Процедури за избиране на доставчици на оборудване например за АЕЦ Ханхикиви-1. Норми и стандарти, изисквания на чуждестранните клиенти към атестирането и сертифицирането на доставчиците за АЕЦ Ханхикиви-1”, “Изисквания на регулиращите и надзорните органи при съоръжаването на АЕЦ Ханхикиви-1” и други.

 

За справка

Очаква се в работата на Форума «АТОМЕКС- 2016» да участват над 600 делегати от различни страни по света.
Форумът се провежда на 19 и 20 октомври 2016 година в Москва в централния изложбен комплекс «Экспоцентр».
В него ще участват основните компании от ядрения отрасъл: АО «НИАЭП»; АО «АСЭ»; ОАО «Концерн Росэнергоатом»; АО «ТВЭЛ»; АО «Атомэнергомаш»; АО «Русатом Автоматизированные системы управления»  и други.

Организатор на мероприятието е Държавната корпорация «Росатом».

Подробно с програмата на форума можете да се запознаете  на: http://www.atomeks.ru/atomex2016/the-conference/the-forum-program.

По въпросите за участие се обръщайте към дирекцията на Форума – ООО «Атомэкспо»: тел./факс (495)663-38-21(20), e-mail: atomeks@atomexpo.com.

Източник: Пресс-служба «Атомэкспо»

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари