ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Първи блок на ЗАЕЦ влезе в паралел след ПСЕ за 10 години

23.09.2016

На 21 септември 2016 година в 17:31 часа, след приключване на капиталния ремонт, по време на който бяха изпълнени в пълен обем всички мероприятия по ПСЕ и повишаване нивото на безопасност, на базата на лицензията, издадена от ГИЯРУ за продължаване срока на експлоатация на енергоблок №1 до 23 декември 2025 година, същият беше включен в паралел с енергийната система на страната.

 

 

Това най-важно за енергетиката на страната събитие стана възможно благодарение на професионализма и съгласуваната работа на трудовия колектив на ЗАЕЦ.

На първи блок целият обем от дейности беше извършен в съответствие с международните стандарти на МААЕ, законодателството на Украйна в сферата на ядреното регулиране, а също и със световния опит при експлоатацията на ядрени установки в надпроектен срок.
След извършването на инженерните мероприятия и оценката на техническото състояние на енергоблока е извършена замяна на оборудването, отработило соя ресурс, приети са необходимите мерки за осигуряване на безопасната експлоатация и сеизмичната му устойчивост.

Подробности на: http://www.npp.zp.ua/news/znpp#art2703

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари