ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Държавите от Северна Америка имат намерение да увеличат дела на чистата енергетика до 50%

29.06.2016

САЩ, Мексико и Канада планират до 2015 година да получават половината от всичката енергия в Северноамериканския континент от възобновяеми източници.

 

Според информация от Белия дом, тези планове ще бъдат обявени на срещата на лидерите на всичките три държави на Северна Америка, която ще се проведе на 29 юни в канадския град Отава.

Домакин на срещата на върха – премиерът на Канада Джастин Трюдо ще приеме президентите на Мексико и САЩ Енрике Пеню Нето и Барак Обама.

“Ние считаме, че това е достатъчно амбициозна цел, обаче трите страни могат да я постигнат на територията на един континент”, заяви водещият съветник на американския президент Брайан Диз относно плановете за производство на 50% от всичката енергия от алтернативни източници.

Сега в САЩ, Мексико и Канада техният дял в общото производство на енергия е около 37%. Най-висок показател в тази област има Канада (81%), където е широко развита хидроенергетиката. Най-нисък той е в Мексико (около 20%), която си беше поставила за цел да достигне до 34% през 2024 година.

Източник: http://www.mt5.com/ru/prime_news/fullview/22508/

Tags: , , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари