ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – Законодателите усилиха антитерористичната защита на ядрените обекти

28.06.2016

Държавната дума прие закон, съгласно който в АЕЦ и около тях ще бъдат организирани зони на сигурност с охрана, патрулиране и ограничено влизане.

 

Антитерористичните поправки бяха гласувани от депутатите на 24 юни.

В действащото законодателство се предвиждаше само създаване на санитарно-защитна зона, която е предназначена за защита на населението от радиационно излъчване и зона за наблюдение.

С цел повишаване степента на защита на обектите е решено да се организира и зона за сигурност. Става ясно, че в тези зони ще действа специален правов режим и ще бъдат определени редица основания за отказ от влизане в територията.

Забраняват се и полетите около АЕЦ. Големината и границите на тези зони за сигурност ще се определят от правителството в съответствие с параметрите на ядрения обект и с паспорта за сигурност на атомната електроцентрала. В паспорта за сигурност се разписват мерките за защита на АЕЦ, границите на зоните и мероприятията за ликвидиране на последствията от терористични актове.

В Русия се планира зоните за сигурност около АЕЦ да се въведат от 2017 година.

Източник: http://pronedra.ru/atom/2016/06/25/bezopasnosti-na-aes/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари