ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„РОСАТОМФЛОТ“ откри сезона на туристическите разходки с ледоразбивач до Северния полюс

23.06.2016

Руската компания „РосАтомфлот“, част от държавната корпорация „Росатом“, откри сезона на туристическите круизи с ледоразбивачи до Северния полюс. Преди дни атомният ледоразбивач „50 години от победата“, част от флота на „РосАтомфлот“, излезе от пристанище Мурманск на първия за тази година круизен рейс в Арктика.

 

На борда на най-големия в момента ледоразбивач в света има 132 туристи от Азия и Европа. Рейсът е с продължителност 11 денонощия. Капитан на атомния ледоразбивач „50 години от победата“ е Олек Щапин.

От Мурманск, атомният ледоразбивач поема към архипелаг Земята на Франц-Йосиф. В залива Тихой ще слязат шестима сътрудници на Национален парк „Руска Арктика“. Там вече три години работи един от най-северните пунктове в света за пощенска връзка, откъдето туристите могат да изпращат кореспонденцията си до всеки край на планетата. След залива Тихой ледоразбивачът ще достигне Северния полюс и ще поеме обратен курс към Мурманск.

Тази година компаниите наематели на ледоразбивача „50 години от победата“ са туристическите агенции Quark Expedition, Poseidon и Volento. „Към днешна дата имаме договор за сътрудничество с компании наематели до края на 2018 година“, сподели заместник генералният директор по експлоатация на флота Андрей Смирнов. „Ще извършваме по пет рейса на сезон“.

Планира се последният за годината туристически рейс на ледоразбивача „50 години от победата“ да се върне на 13 август 2016 година.

Ледоразбивачът „50 години от победата“ е с дължина 159 метра и ширина 30 метра. Има водоизместимост 25 840 тона и може да бъде напълно автономен за повече от 6 месеца. А ядрените му реактори са разработени така, че презареждането с гориво да става веднъж на 5 години. На борда разполага с барове, заведения и ресторанти, както и полярен магазин, от който туристите могат да купят сувенири от приключенския круиз. За 128 пасажери се грижи бордови екип от 140 души.

Източник: http://www.rosatomflot.ru/index.php?menuid=23&date=2016-06-0&newsid=839

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари