ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


През лятото може да бъде подписан договор за доставка на турбинно оборудване на АЕЦ “Ханхикиви” – Финландия

25.06.2016

Подписването на договор за доставка на турбинно оборудване за АЕЦ „Ханхикиви“ се очаква през лятото на 2016 г. Това съобщи на 1 юни 2016 г. ръководителят на правната и корпоративна служба на АО „Русатом Енерго Интернешънъл“ (JSC Rusatom Energy International) Константин Крижевских по време на международния форум „Атомекспо 2016“.

 

Крижевских напомни, че основните подизпълнители при доставката на оборудване за проекта са холдинг „Титан-2“ и АО „Атоменергомаш“.

По-рано бе съобщено, че в качеството си на потенциални доставчици на турбинно оборудване за АЕЦ „Ханхикиви“, се разглеждат компаниите Siemens AG, СП „Алстом-Атоменергомаш“ и „Силови машини“.

По думите на Крижевских, съгласно условията на търга, доставчикът на турбинно оборудване трябва да даде предложение за предоставяне на експортно или друго финансиране при производството и монтажа на турбините.

Източник: http://www.nuclear.ru/news/99377/?sphrase_id=3731450

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари