ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Блиц парламентарен контрол – Седми блок на АЕЦ “Козлодуй” – отговори на вицепремиера Томислав Дончев

03.06.2016

 

 Народният представител от партия Атака Магдалена Ташева попита вицепремиерът Томислав Дончев до къде са стигнали преговорите с анонимните китайски инвеститори относно продажбата на 7 блок на АЕЦ Козлодуй. Това се случи на парламентарния блиц контрол по време на заседанието на Народното събрание в сряда.

Разбираме от медиите, че в България има загадъчна китайска делегация, за да огледа площадката на АЕЦ „Козлодуй“. Казахте, че българската страна ще бъде монетарна като участие. Коя е китайската компания и какви са нейните връзки с „Уестингхаус“, каква е тази мистика?

„Няма как да ви представя оферта, няма и преговори – водят се само разговори. Изходната позиция на България е да се разчита на пазарна цена и принципи. Не сме стигнали до база, в която да се разглежда по-конкретен вариант.
Влизайки в зряла фаза, ще се консултираме и информираме НС. Нека да имаме нещо сериозно на масата, за да си заслужава дискусията“, отговори й той.

Според Ташева – група скучаещи китайци са дошли в България. Затова запита – какво става с икономическия модел и кога той ще бъде представен на Народното Събрание.

Дончев и отговори: „От моя страна като инструктаж по отношение на контактната група от Министерство на енергетиката е да не се дават държавни гаранции и да не се предлагат държавно участие”.

Пълен видеозапис на полемиката на Магдалена Ташвеа с Томислав Дончев вижте на: https://www.facebook.com/tvalfa/videos/vb.131943413571734/974229892676411/?type=2&theater

Tags: , ,

One Response to Блиц парламентарен контрол – Седми блок на АЕЦ “Козлодуй” – отговори на вицепремиера Томислав Дончев

  1. 123 on 03.06.2016 at 6:38

    Дори на малките деца е ясно, чe 7-ми блок ще има колкото и АЕЦ Белене. Най много с тези напани за него да виснем с още един арбитраж…

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари