ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Росатом и ENGIE подписаха меморандум за разбирателство

02.06.2016

На 31 май 2016 г. в Москва, по време на Осмия международен форум „Атомекспо 2016“ беше подписан Меморандум за разбирателство между държавна корпорация „Росатом“ и френската енергийна компания ENGIE.

 

       

 

От руска страна документът беше подписан от първия заместник генерален директор на „Росатом“ Кирил Комаров, а от френска – от изпълнителния вицепрезидент на ENGIE Дидие Оло.

Целта на документа е да укрепи сътрудничеството в областта на обслужването и модернизацията на ядрените електроцентрали с руски или чуждестранен дизайн както във Франция, така и в Русия, а също и в трети страни.

Двете компании ще проучват възможностите за делово сътрудничество в областта на доставка на оборудване за ядрени и топлоелектрически централи, на търговията на електроенергията, на изследователските ядрени реактори и в други области от взаимен интерес.

Източник: www.rosatom.ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари