ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Бангладеш – Приемането за експлоатация на първи блок на АЕЦ Руппур се планира за октомври 2023 година

30.05.2016

Предварителното приемане от клиента на първи енергоблок на АЕЦ “Руппур”, която ще бъде изградена в Бангладеш с участието на Русия, е планирано за октомври 2023 година, а на втори енергоблок – октомври 2024 година.

 

Това следва от материалите публикувани на сайта за обществени поръчки на държавната корпорация “Росатом”, съобщава РИА Новости.

Съгласно публикацията, в тези срокове клиентът за изграждане на централата – Бангладешката комисия по атомна енергия, трябва от своя страна да подпише актовете за предварително приемане на блоковете.

Предварителното приемане на енергоблока на атомната електроцентрала е етап следващ пуска на блока – започване на производството на електроенергия и излизане на номинална мощност.

С подписването на акта за предварително приемане започва периодът на гаранционна експлоатация, през който трябва да бъдат потвърдени проектните показатели за работа на енергоблока. След изтичане на този период блокът на атомната електроцентрала окончателно се сдава на клиента за промишлена експлоатация.

Още много важни подробности вижте на: http://www.seogan.ru/priemka-pervogo-bloka-aes-ruppur-v-bangladesh-namechena-na-oktyabr-2023-goda.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари