ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ръководителят на „Энергоатом“ оценява проекта за Енергиен мост “Хмелницка АЕЦ – ЕС” на 55 милиона евро

29.05.2016

Украйна предлага за 18 месеца да бъде реализиран проект за енергиен мост с Полша и Унгария на стойност 55 милиона евро, в рамките на който да бъде присъединен втори блок на ХАЕЦ към Бурштинския енергиен остров и по възстановения електропровод 750 kV ХАЕЦ – Жешув (Полша) и по съществуващите електропроводи “Хмелницка АЕЦ – ПС Западноукраинская – Албертиша (Унгария)”да експортира електроенергия, съобщи ръководителят на НАЭК „Энергоатом“ Юрий Недашковский.

“На колегите в този район не им достигат от 6 до 9 хиляди MW. Това е добра ниша, която ние бихме могли да заемем”, каза той на конгреса „Энерго Весна 2016″ в Киев.

Ю. Недашковский уточни, че дългосрочен договор за експорт на електроенергия би могъл да послужи за залог на финансирането, което е готова да предостави банка Barclays без държавни гаранции, което ще позволи да се покрият 2/3 от необходимите за реализиране на проекта средства. Обаче, добави той, в законодателството трябва да се условие за гарантиране на достъпа до мрежите.

Източник: http://interfax.com.ua/news/economic/345933.html

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари