ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Великобритания – правителството отпуска грант от 15 милиона лири за подпомагане на обучението в ядрената сфера

15.05.2016

Правителството на Великобритания съобщи, че повече от 80 милиона лири ще бъдат дадени за подпомагане на създаването на пет нови национални колежа, които да осигурят кадри за осъществяването на големи инфраструктурни проекти, включително нови ядрени проекти.

Сред петте учебни заведения е и Националният ядрен колеж с департаменти в Съмърсет и Камбрия.

 

 

Колежът ще получи 15 милиона лири от Департамента по бизнес, иновации и умения (BIS) за изграждане на нови сгради и оборудване.

Фиона Раймънт, председател на Групата за ядрени стратегически умения (NSSG) заяви: „Съобщението е положителна новина за ядрения сектор и е част от многоочакван ангажимент за обучение на ново поколение работници за ядрената сфера, необходими за съществуващите енергийни мощности, за новоизграждащите се, за извеждане от експлоатация, проучване и развитие, както и за крайно важната верига за ядрено снабдяване“.

Ядрената индустрия произвежда една пета от електричеството, използвано във Великобритания, дава директни работни места на 64 хиляди специалисти и се ползва с подкрепата на 41% от обществеността на Острова.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/NP-UK-grants-115-million-to-boost-nuclear-training-10051601.html и http://www.bridgwater.ac.uk/news-article.php?id=2485

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари