ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – по-добре информираните граждани подкрепят ядрената енергетика

15.05.2016

Обществено допитване, извършено от американската компания „Bisconti Research“ показва, че хората, които смятат, че са по-добре информирани по въпросите за ядрената енергетика, са по-склонни да подкрепят нейното използване в САЩ.

 Проучването на „Bisconti“ тази пролет открива, че повечето американци подкрепят ядрената енергетика – 67% от тях са „за“, а 29% – „против“.

От компанията добавят, че през последното десетилетие благосклонността към ядрената енергетика се запазва средно като проценти. Но болшинството от запитаните нито силно подкрепят ядрената енергетика, нито силно й се противопоставят.

Тези, които са по-добре информирани, са по-склонни да я подкрепят.

Според проучването, 21% от запитаните са отговорили, че смятат, че са „много добре информирани“, 42% са отговорили, че са „добре информирани“, 26% – че „не са добре информирани“, а 11% – че „изобщо не са информирани“.

Според компанията „подкрепата за ядрената енергетика тясно корелира със степента, в която хората смятат, че са информирани по въпроса“.

Подробности на: http://nuclearstreet.com/nuclear_power_industry_news/b/nuclear_power_news/archive/2016/05/04/survey-finds-those-who-feel-better-informed-favor-nuclear-energy-050402#.VytLZiFgfCM

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари