ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


“Росатом” опроверга информацията за продажбата на пакета акции на АО “Аккую Нуклеар”

30.04.2016

Генералният директор на руската държавна корпорация „Росатом“ Сергей Кириенко опроверга информацията за продажбата на пакет акции на АО „Аккую Нуклеар“ в размер на 49%. „При нас нищо не се е променило“, заяви Кириенко пред журналисти и добави, че не коментира слухове.

Според споразумението между правителствата на Русия и Турция за сътрудничество в сферата на строителството на АЕЦ в Турция, първоначално 100% от акциите на компанията „Аккую Нуклеар“ принадлежат на руски организации.

В последствие пакетът от акции, принадлежащ на руските компании, може да бъде съкратен до 51%.

В сряда (27 април) бе съобщено, че „Росатом“ фактически се отказва от проекта за строителството на АЕЦ „Аккую“ в Южна Турция в района на град Мерсин и възнамерява да продаде 49% от проекта.

Това съобщи агенция „Прайм“, позовавайки се на турската Анадолска агенция. По нейна информация, „Росатом“ е взел подобно решение заради икономическите трудности в Русия.

Източник: http://www.nuclear.ru/news/99067/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари