ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Как да се използва 10-километровата зона – разказва генералният директор на ЧАЕЦ

25.04.2016

В Чернобилската зона е целесъобразно да се разположат обекти на алтернативната енергетика, на първо място, слънчеви батерии.

 

 

Генералният директор на ЧАЕЦ Игор Грамоткин в интервю за ZN.UA отбеляза, че Чернобилската зона може да бъде използвана като база за два основни вида дейности – управление на радиоактивни материали или РАО и разполагане на обекти на алтернативната енергетика.

“Да се опитваме да достигнем на площадката на ЧАЕЦ състояние “зелена поляна” е икономически нецелесъобразно, доколкото цялата територия в радиус от десет километра е значително замърсена с радионуклиди. Затова аз съм дълбоко убеден, че нашата площадка може да бъде използвана като база за следните два вида дейности. Първата – това е управление на радиоактивните материали на Украйна като цяло. Второто направление – разполагане на нашата територия на обекти на алтернативната енергетика, на първо място слънчеви батерии. Защото най-скъпото в слънчевата енергетика е арендоването на земя и изграждането на електропреносната инфраструктура. И едното и другото при нас е повече от достатъчно!”, заяви Грамоткин.

Още подробности на: http://zn.ua/UKRAINE/gendirektor-chaes-rasskazal-kak-mozhno-ispolzovat-10-kilometrovuyu-zonu-211510_.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари