ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – Противниците на ядрената енергетика вече са повече, отколкото подкрепящите я – анкета

29.03.2016

Болшинството от американците са престанали да подкрепят ядрената енергетика. За това свидетелстват резултатите от проучването на общественото мнение, проведено от института Галъп през март 2016 година.

 

 

 

Като цяло, 54% от респондентите са отговорили, че те са против или категорично против ядрената енергетика.

Положително отношение към мирния атом са изразили само 44% от запитаните. Това е най-ниският резултат за целия период на извършване на такива допитвания, тоест от 1994 година насам.

Партийните симпатии, както и досега не са се променили съществено. Сред симпатизантите на републиканците привържениците на ядрената енергетика все още са болшинство – 53%. Доката сред демократите са само 34%.

В допитването, проведено през 2015 година сред привържениците на ядрената енергетика 68% са били от страна на републиканците, срещу 42% от страна на демократите.

Трябва да се отбележи, че резултатите от допитването съществено се разминават с резултатите получени през септември 2015 година от NEI. Тогава, според данните публикувани от института, привържениците на ядрената енергетика са били 64%, а противниците само 33%.

Източник: http://www.atominfo.ru/newsm/t0853.htm

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари