ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Джакарта – Международна конференция NUCLEAR POWER ASIA 2016 – представяне на „РОСАТОМ“

29.01.2016

Директорът на представителството на „Росатом“ за Югоизточна Азия Егор Симонов взе участие в пленарната сесия на конференцията Nuclear Power Asia 2016, която се проведе на 20 и 21 януари 2016 година в Джакарта, Индонезия.

Участниците споделиха, че за да се запазят текущите темпове на промишлен ръст в Азия, особено за страните, част от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия, е необходимо да се диверсифицират източниците на производство и да се разглежда ядрената енергия като перспективен източник на базово електроенергийно снабдяване, както от гледна точка на цената, така и от гледна точка на екологичната му безопасност.

По думите на Егор Симонов: „Индонезия си е поставила за цел да понижи емисиите на СО2 с до 30% към 2030 година, а същевременно има планове да въведе 35 GW нови енергийни мощности до 2019 година“.

Той отбеляза, че ядрената енергетика не само ще успее да осигури енергийните нужди на Югоизточна Азия, но ще позволи на страните от региона да постигнат нови нива на цялостно развитие. По мнението му, строителството на атомни електроцентрали ще позволи създаването на нови работни места, ще подпомогне развитието на машиностроенето, ще даде импулс за развитието на образованието и науката.

Конференцията Nuclear Power Asia служи като платформа за обсъждане на последните достижения и тенденции в азиатската ядрена промишленост. На събитието се събират над 300 представители на национални агенции и регулиращи органи, на компании-оператори на АЕЦ и доставчици. Традиционно участват и международни организации като МААЕ и Световната ядрена асоциация (WNA), както и представители на световната академична общност.

Източник: http://www.rosatom.ru/journalist/news/239fa3004b6714b2a639f7682f572934

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари