ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция ще дострои АЕЦ в Дархоен (Darkhovin) в южен Иран?

22.12.2015

След отмяната на санкциите Франция може да разгледа възможността за завършване на строителството на АЕЦ в Дархоен (Darkhovin) в южен Иран, съобщава ТАСС.

Предложението за завършване на строителството направи председателят на Съвета по целесъобразност на вземаните решения от аятолах Али Акбар Хашеми-Рафсанджани към председателя на сената на Франция Жерар Ларше.

“Вашата държава имаше договор с режима на шах Пехлеви за изграждане на АЕЦ в Darkhovin,70 kilometers south of Ahvaz. Но след Ислямската революция (1979) ние го прекъснахме, цитира обръщението на Хашеми-Рафсанджани към Ларше агенция ИРНА.

И мисля, че след отмяната на санкциите вие ще предприемете необходимите стъпки за продължаване и завършване на строителството”.

Подробности на: http://polpred.com/?ns=1&ns_id=1587445

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари