ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Балаковска АЕЦ: за първи път в историята на руската ядрена енергетика ПСЕ наведнъж с 30 години

22.12.2015

Това стана възможно благодарение на това, че на първи блок, на който първоначалната лицензия изтича на 28 декември тази година, беше направена мащабна модернизация.

Според думите на главния инженер на БалАЕЦ Валерий Бессонов, стойността на инвестиционния проект по ПСЕ на първи блок възлиза на около 9 милиарда рубли.

“Модернизацията беше извършена през последните девет години. Проектните характеристики и физическите параметри на блока бяха приведени към съвременните стандарти и изисквания, постигнато е такова техническо състояние на оборудването, което ще позволи да се работи още по-надеждно и безопасно през допълнителния период на експлоатация”, съобщи Бессонов.

Сред най-мащабните иновационни дейности са: замяна на кондензаторите на турбината, стелажите за съхраняване на ядреното гориво,внедряване на информационно-аналитичен комплекс по ерозийно-корозионно износване на метала, пускане на съвременна установка за обезсоляваненна водапо метода на обратната осмоза, въвеждане в строя на нов пълномащабен тренажор, за прототип на който е взет първи блок.

Подробности на: http://www.rosatom.ru/journalist/news/828d40004b06144db51af7ec7604272f

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари