ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Полша поевтинява електроенергията за населението

21.12.2015

През следващата година поляците ще плащат по-малко за консумираната електроенергия, предава „Радио Полша“.

Според съобщението, полското Управление за регулиране в енергетиката е публикувало тарифите за електроенергията на индивидуалните потребители за 2016 година.

Цената на електроенергията ще се намали с 1,5%. На практика това означава, че всяко полско семейство ще плаща средно от 25 до 50 евроцента по-малко.

Експертите обясняват, че намаляването на тарифите е станало възможно благодарение на спадането на изкупната цена на енергията на от ВЕИ.

Сега средностатистическото полско семейство изразходва около 1/3 от доходите си за заплащане на сметките за електроенергия и други комунални разходи.

Б.Р. – Комуналните разходи включват: студено и горещо водоснабдяване; канализация; електроснабдяване, газо-снабдяване (включително и битов газ в бутилки); топло-снабдяване, включително доставка на твърдо гориво при наличие на такива битови отоплителни уреди; телекомуникации, TV и интернет.

Източник: http://www.radiopolsha.pl/6/138/Artykul/233355

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари