ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Оборудване на “Силовые машины” ще бъде монтирано на три нови ядрени енергоблока – в Русия, Индия и Иран

21.12.2015

“Дирекцията за еднократни поръчки на оборудване за АЕЦ” и «Силовые машины» подписаха пакет от договори за доставяне на турбинно оборудване за трите нови строящи се атомни електроцентрали – АЕЦ «Бушер» (Иран), АЕЦ «Куданкулам» (Индия) и Курската АЕЦ-2 (Русия).

Общата стойност на договорите възлиза на 122 милиарда рубли.

Подписи под документите поставиха генералният директор на АО «ДЕЗ» Денис Тарло и генералният директор на ОАО «Силовые машины» Роман Филиппов.

Сключването на договорите беше предшествано от дву-етапна открита конкурентна процедура, като за победите и по трите лота беше признато ОАО «Силовые машины», предложило най-добрите технико-икономически решения.

Според условията на договорите «Силовые машины» ще проектират, произведат и доставят 6 комплекта оборудване за машинна зала, по два за всяка АЕЦ:

-         За Курската АЕЦ-2 (блокове №1 и 2); два с турбо-установка с мощност по 1255MW всяка, включваща новата разработка на «Силовых машин» – бавно-оборотни парни турбини, кондензатори и оборудване за спомагателните системи, а също така и два комплекта турбогенератори със съответните спомагателни системи;

-         За вторите етапи на АЕЦ “Куданкулам” (блокове №3 и 4) и “Бушер” (блокове №2 и 3): четири комплекта оборудване с турбо-установка по 1000 MW всяка, включваща бързоходни парни турбини, кондензатори и оборудване за спомагателните системи, а също така и два комплекта турбогенератори с оборудване за спомагателните системи.

Енергоблоковете на чуждестранните АЕЦ – «Куданкулам» и «Бушер» – ще бъдат снабдени с бързо-оборотни парни турбини (3 хиляди оборота в минута) на «Силовые машины», които сега работят на 27 ядрени енергоблока в Русия, Украйна, Китай, Иран, Индия и други.

За Курската АЕЦ-2 ОАО «Силовые машины» ще произведат бавно-оборотни парни турбини (1500 оборота в минута) и турбогенератори с мощност 1255 MW. Новите иновационни разработки са на «Силовые машины» са ориентирани към ядрените енергоблокове с руски реактори ВВЭР-ТОИ от ново поколение с повишена надеждност и безопасност. Този проект се базира на съвременните изисквания, които се предявяват към новите енергоблокове на АЕЦ в Русия и в чужбина.

Още много подробности на: http://vk.com/energo_public?z=photo-52335707_392848973%2Falbum-52335707_00%2Frev

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари