ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ се съмняват, че КНДР има водородна бомба

16.12.2015

САЩ поставят под съмнение съобщението, че КНДР може да притежава собствена водородна бомба.

Това съобщи прес-секретарят на Белия дом Джош Ернест (Josh Ernest) на регулярния брифинг за журналистите, подчертавайки, че самият стремеж на Пхенян да се сдобие с ядрено оръжие се възприема от Вашингтон напълно сериозно.

“Към този момент информацията, с която разполагаме, поставя под сериозно съмнение това твърдение”, – каза Ернест в отговор на молбата да коментира съобщението за възможно наличие на водородна бомба в КНДР.

“Но ние се отнасяме сериозно към тези рискове и заплахи, които произтичат от северно-корейския режим и амбициите му за създаване на ядрено оръжие” – добави прес-секретарят.

По-рано информационната агенция ЦТАК съобщи, че лидерът на КНДР Ким Чен Ун е заявил за съществуването на водородна бомба в страната.

“Ние можем да приведем в действие атомна и водородна бомба собствена разработка и по този начин да осигурим надеждна защита на суверенитета и достойнството на нацията”, – подчерта държавният ръководител.

Между другото, представител на Националната разузнавателна служба на Република Корея съобщи, че ведомството “не разполага с някаква информация за наличието в Северна Корея на водородна бомба”.

“Ние не считаме, че Северна Корея, която досега не е успяла да създаде компактен ядрен боеприпас, има технология за производство на водородна бомба” – каза той на журналистите.

Източник: http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/2517903

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари