ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – сработи аварийната защита на един от двата реактора на АЕЦ Indian Point

16.12.2015

Автоматичното спиране на един от реакторите на атомната електроцентрала Indian Point, разположена на 50 километра от Ню-Йорк, е станало в понеделник през нощта, съобщава РИА Новости.

 

 

Според съобщението на компанията Entergy, оператор на централата, причина за спирането е “нарушаване на електрическия режим”. Отбелязва се, че неизправността е възникнала извън ядрения остров на АЕЦ.

“Предварителните данни говорят за това, че нарушаването на електрическия режим е свързано с проблем във високоволтовите електропроводи”, – добавя представителят на компанията.

Губернаторът на щата Ню-Йорк Ендрю Куомо е разпоредил да започне разследване на инцидента, добавяйки, че не е имало изтичане на радиоактивни вещества.

За справка

През май Entergy също съобщи за сработване на аварийната защита поради повреда на блочния трансформатор. В СМИ са се появили съобщения за мощен взрив, а също и снимки на дима, който се извива над централата.

Източник: http://www.aif.ru/incidents/v_shtate_nyu-yorke_ostanovilsya_reaktor_aes_iz_za_neispravnosti

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари