ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ТВЭЛ и националната агенция по ядрена енергия на Индонезия подписаха меморандум за взаимно разбирателство

17.12.2015

На 14 декември 2015 г. руската горивна компания ТВЕЛ, част от държавната корпорация „Росатом“, и Националната агенция по ядрена енергия на Индонезия (BATAN) подписаха Меморандум за взаимно разбирателство.

Церемонията по подписването се състоя на провелия се в Джакарта семинар „Съвременни технологии и решения на руската ядрена промишленост“, организиран от „Росатом – Международна мрежа“ и BATAN.

Целта на Меморандума е създаване на условия за развитие на руско-индонезийско сътрудничество в различни направления в областта на ядрения горивен цикъл.

„Днес в Индонезия в експлоатация се намират 3 изследователски реактора, като се планира и изграждането на многофункционален изследователски реактор. За ефективната и безопасна работа в рамките както на текущи, така и на бъдещи проекти в ядрената индустрия, са ни необходими надеждни и опитни партньори. Горивната компания на „Росатом“ – ТВЕЛ, като един от световните лидери на пазара на ядрено гориво, се явява именно такъв партньор“, отбеляза представител на BАТАN.

Провелият се в Джакарта семинар „Съвременни технологии и решения на руската ядрена промишленост“ бе посветен на руския опит при използването на ядрени технологии.

Подробности на: http://www.tvel.ru/wps/wcm/connect/tvel/tvelsite/presscentre/news/0f5988804af0127688219eb983fdfe03

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари