ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – втори блок на АЕЦ Индиан Пойнт беше спрян в събота поради загуба на захранване на органите за регулиране СУЗ

08.12.2015

Втори блок на АЕЦ Индиан Пойнт, разположена в щата Ню-Йорк, окръг Уестчестър, е бил спрян поради обезточване на една група на органите за регулиране от системата за управление и защита (СУЗ).

АЕЦ Индиан Поинт

Блокът беше аварийно спрян в събота 5 декември, в 17:30 часа, съобщи собственикът на централата, компанията Entergy – предаде The Journal News.

В съобщението се отбелязва, че персоналът на централата е действал съгласно инструкциите и проектните изисквания за безопасно спиране на енергоблока.

Забележки към работата на оборудването и системите няма. Радиационният фон на площадката и прилежащата територия е в норма, се казва в съобщението.

Назначена е комисия за разследване на причините и обстоятелствата за станалия инцидент.

Енергоблокът е работил без забележки до сегашното спиране в продължение на 627 дни. Трети блок работи на номинална мощност и работата му не е повлияна от спирането на втори блок.

За справка

Системата за управление и защита (СУЗ) е предназначена за регулиране нивото на неутронната мощност на реактора, включително пускането му, работата на мощност, автоматично намаляване на мощността до безопасни нива, пълно спиране на реактора и подържането на спрения и разхладен реактор в подкритично състояние. Органите за регулиране на реактивността представляват борни пръти-погълтители на неутрони.

АЕЦ Индиан Пойнт е разположена на източния бряг на река Хъдзън, на 38 мили северно от Ню-Йорк. Централата има три блока – два действащи, с реактори с вода под налягане (PWR) на фирмата Westinghouse, с мощност по над 1000 MW. Първи блок е спрян през 1974 година.

Източник: http://www.seogan.ru/201512066786/vtoroiy-energoblok-aes-indian-poiynt-v-ssha-bil-ostanovlen-v-subbotu-iz-za-poteri-pitaniya-suz.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари