ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ядреният регулатор на Украйна продължи срока за експлоатация на втори блок на ЮУАЕЦ с 10 години

08.12.2015

Държавната инспекция за ядрено регулиране на Украйна (ГИЯРУ) продължи срока за експлоатация на втори блок на ЮУАЕЦ с 10 години – до 31 декември 2025 година.

Съответното решение е взела колегията на ГИЯРУ на заседанието си в Киев в понеделник, съобщава Интерфакс-Украина.

Сега втори блок на ЮУАЕЦ се намира в планов капитален ремонт с продължителност 212 денонощия.

По този начин, това е вече четвъртият от 15-те ядрени енергоблока в Украйна, на които е продължен срокът на експлоатация.

Както е известно, през ноември 2013 година ГИЯРУ продължи срока за експлоатация на първи блок на ЮУАЕЦ с 10 години, а през декември 2010 година ГИЯРУ продължи сроковете за експлоатация на първи и втори блок на Ровненската АЕЦ с 20 години.

За справка

Южно-Украинската АЕЦ (ЮУАЕЦ) е разположена на бреговете на река Южен Буг в град Южноукраинск Николаевска област и представлява обособено подразделение на НАЭК „Энергоатом“. Влиза в състава на Южно-Украинския енергиен комплекс.

В състава на енергийния комплекс влизат: ЮУАЕЦ (три ядрени енергоблока с обща мощност 3000 MW), Александровската ВЕЦ на река Южен Буг и Ташлкската ПАВЕЦ.

Източник: http://vk.com/away.php?to=http%3A%2F%2Fwww.seogan.ru%2F201512076789%2Fyaderniiy-regulyator-ukraini-prodlil-srok-ekspluatacii-bloka-%25E2%2584%25962-yuzhno-ukrainskoiy-aes-na-10-let.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари