ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция – най-голямата в Европа слънчева електроцентрала е въведена в експлоатация

30.11.2015

Френската слънчева електроцентрала Cestas с мощност 300 MW е напълно включена към енергийната система на страната.

 

Най-голямата европейска слънчева електроцентрала е разположена недалеч от град Бордо. Пълното включване стана възможно след въвеждането в експлоатация на последния от 25-те блока от слънчеви батерии с мощност по 15 MW всяка. Официалното откриване на обекта е предвидено за 1 декември 2015 година.

“Технически проектът Cestas беше завършен още на 30 септември, сега централата е включена към енергийната система, – отбеляза ръководителят на консорциума за изграждането на обекта Патрис де Лабрюсс. – По план предаването на обекта трябваше да стане в началото на януари, но ние ще направим това един месец по-рано”.

Процесът на изграждане на електроцентралата, включваща повече от 1 милион слънчеви панели, продължи по-малко от година. Реализирането на проекта е дело на консорциума от компании Eiffage, Krinner и Schneider Electric.

Източник: http://www.pv-magazine.com/news/details/beitrag/300-mw-cestas-project-fully-grid-connected_100021879/#axzz3srCdKRLw

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари