ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


General Electric и Alstom създават предприятие за производство на турбини за АЕЦ

30.07.2015

Френската корпорация Alstom се съгласи да намали сумата по сделката за продажбата на енергийния си бизнес на американската корпорация General Electric по молба на ЕК с 300 милиона евро, до 12,05 милиарда евро, следва от съобщението на Alstom.

Както се казва в съобщението, ЕК е проучила въздействието на сделката върху конкуренцията и е изразила загриженост относно намаляване на конкуренцията при производството на газови турбини, което може да възникне вследствие на сделката. General Electric и Alstom считат, че сделката е конкурентно-способна, но са се съгласили да проучат възможностите за решаване на въпроса.

“Съветът на директорите на Alstom единодушно се съгласи да даде финансов принос за решаване на проблема за сметка на намаляване на стойността на сделката с 300 милиона евро спрямо първоначалната сума от 12,35 милиарда евро. Страните продължават да водят конструктивни преговори с ЕК по отношение а сделката”, се казва в прес-съобщението.

Съветът на директорите на Alstom през юни одобри продажбата на енергийния бизнес на компанията на американския концерн General Electric. Енергийните активи на Alstom бяха оценени на 12,35 милиарда евро (17 милиарда долара). Очаква се – Alstom след продажбата на енергийния бизнес да сформира с GE съвместно предприятие (СП) в сферата на електрическите мрежи и ВЕИ на паритетна основа.

Ще бъде създадено СП за производство и обслужване на парни турбини за АЕЦ, където страните ще притежават също по 50%.

Освен това компаниите имат намерения да създадат глобален транспортен алианс, в рамките на който GE ще продаде на Alstom бизнеса по организацията на железопътното движение, и да подпише редица споразумения за обслужване на железопътните състави на GE извън границите на САЩ.

Източник: http://ria.ru/economy/20150727/1150160797.html#14381495376934&message=resize&relto=login&action=removeClass&value=registration

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари